Pathfinder 'Sherpa' hefdaken

Land Rover Defender 110

Efficiëntie, duurzaamheid en veiligheid zijn onder andere de pijlers waar wij bij Pathfinder voor staan. Exact deze pijlers vormen ook de basis voor het Sherpa hefdak voor de Land Rover Defender 110. Zo is het gehele hefdak volledig getekend, ontwikkeld en doorgerekend middels CAD/CAM software. Dit maakt dat het Pathfinder Sherpa hefdak het lichtste hefdak in de markt is, wat immers de rijeigenschappen van de Defender ten goede komt.

In combinatie met een roofrack is een extra belasting tot 200kg* mogelijk. Zo kunt u extra bagage op het dak te vervoeren en blijft het openen en sluiten van het hefdak zonder problemen functioneren.

  • Vraag vrijblijvend naar alle mogelijkheden.
  • Prijs vanaf € 9.000,-
* 200kg op de voorste helft van het hefdak, 150kg verspreid over het dakoppervlak.

Land Rover Defender Custom (90, 130, etc.)

Ook voor de andere Land Rover Defender modellen maken wij een Sherpa hefdak op maat. Omdat wij in de ontwikkeling van het hefdak de schaalbaarheid hebben meegenomen. Kan het ontwerp in veel gevallen eenvoudig worden aangepast naar een Defender 90 of 130. 

In sommige gevallen is er nog een klein stukje engineering nodig om op kritische plaatsen de sterkte te kunnen garanderen. Zo is ieder sherpa hefdak altijd bestand tegen ieder (offroad) avontuur.

Alle hefdaken kunnen in elke gewenste kleur geleverd worden en worden naar wens volledig gecoat, geïsoleerd en voorzien van elektrische cilinders en zonnepanelen voor het optimale comfort. 

  • Vraag vrijblijvend naar alle mogelijkheden.
  • Prijs is op aanvraag.

Mercedes Sprinter custom hefdak

Onlangs hebben we de ‘Sherpa’ hefdaken serie uitgebreid met een versie voor de Mercedes Sprinter 906 L1H1 en Volkswagen Crafter 2E. Omdat wij in de ontwikkeling van het ‘Sherpa’ hefdak de schaalbaarheid hebben meegenomen konden we nu redelijk eenvoudig ook dit unieke hefdak realiseren.

Door een extra stuk enginering op kritische plaatsten past dit hefdak perfect op de Mercedes Sprinter 906 L1H1 en Volkswagen Crafter 2E en kunnen we ook hiervan sterkte garanderen, net als bij de andere hefdaken. Daarmee is ook dit ‘Sherpa’ hefdak bestand tegen ieder (offroad) avontuur. Dit hefdak is door zijn grote standaard uitgerust met elektrische cilinders.

Daarnaast kan dit hefdak kan in elke gewenste kleur geleverd worden en wordt naar wens volledig gecoat, geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen voor het optimale comfort. 

  • Vraag vrijblijvend naar alle mogelijkheden.
  • Prijs is op aanvraag.

Hoe gaan wij te werk?

Materiaal

Het hefdak wordt vervaardigd uit aluminium. Daardoor weten we de optimale mix tussen een laag gewicht en hoge stijfheid te realiseren.

Snijden

De benodigde onderdelen worden uit grote platen aluminium gesneden door middel van een high-speed CNC fiberlaser snijmachine.

Zetten

Na het snijden worden de platen gezet met behulp van een CNC-zetbank. Zo kunnen we keer op keer de maatvastheid garanderen.

Lassen

Na alle machinale handelingen te hebben uitgevoerd worden de laatste onderdelen vervolgens handmatig aan elkaar gelast.

Helemaal naar wens?

Alle hefdaken zijn volledig naar wens samen te stellen en te bestellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een kaal blanco dak bij ons te bestellen. De handige doe-het-zelver kan vervolgens zelf het hefdak verder afbouwen en monteren. 

Maar is het ook mogelijk om het dak bijvoorbeeld volledig; gecoat, geïsoleerd en voorzien van elektrische cilinders en zonnepanelen door ons op uw Land Rover Defender te laten monteren.

Zo is er voor ieder wat wils.

Camperinterieur

Naast het defender hefdak ‘Sherpa’ hebben wij ook de mogelijkheid om het complete camperinterieur te verzorgen. Door gebruik te maken van een computer gestuurde freesmachine kunnen wij een compleet interieur naar wens produceren. 

Benieuwd naar alle mogelijkheden? 

Nieuwsgierig?

Graag maken wij een afspraak om de mogelijkheden met u door te spreken.